Осъдиха на година и четири месеца условно кмета на Гецово, в селото ще има избори

Окръжният съд в Разград потвърди на втора инстанция условната присъда на кмета на село Гецово Пламен Пантилеев. Решението не подлежи на обжалване, което означава, че правомощията на кмета ще бъдат прекратени и след това ще бъдат насрочени нови частични избори.
34-годишният Пламен Пантилеев получи присъда от 1 година и 4 месеца условно, с 3-годишен изпитателен срок и 600 лева глоба, за шофиране в нетрезво състояние. Освен това той бе лишен и от право да управлява автомобил за година и осем месеца.
На 24 август миналата година, около 1.00 часа, докато управлява личния си „Ситроен Берлинго“, Пантилеев е спрян за проверка. Пробата с дрегер, извършена на място, отчита 1.57 промила алкохол, а последвалото кръвно изследване – 1.97 промила. Според съдебномедицинската експертиза към момента на управление Пантилеев е бил с концентрация на алкохол в кръвта 2.07 промила, което отговаря на средна степен на алкохолно повлияване. В съдебната зала кметът твърдеше, че вечерта на 23 август е пил само две бири и се съмнява в резултатите от алкохолните проби.
Пантилеев е за втори мандат кмет от ПП ГЕРБ.

/e-Razgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.