Оневинена по дело за мнима буря съди прокуратурата

Бившата служителка в Областната администрация в Разград Татяна Борисова е завела иск срещу прокуратурата по Закона за отговорността на държавата за вреди, нанесени на гражданите. Тя претендира за обезщетение от 28 000 лева, заради нанесени й неимуществени вреди, болки и страдания, от незаконно обвинение.
Припомняме, че Борисова бе оправдана от Търговищкия окръжен съд през февруари миналата година по делото за неправомерно разходване на държавни средства, предвидени за ремонт на религиозни храмове, уж повредени от буря, каквато според метеоролозите не е имало. Средствата били отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и развитие за четири църкви и шест джамии, засегнати от мнимото природно бедствие през пролетта на 2009 г. Подсъдими в процеса бяха ексобластния управител Наско Анастасов и още 7 души. На първа инстанция бяха оправдани освен Борисова, Цеко Цеков, Бейхан Касимов – членове на комисията, проверявала обектите, и лицензираният оценител Денислав Дочев. Цеков и Касимов вече осъдиха прокуратурата за незаконно обвинение, по което са били оправдани от съда.
Искът на Татяна Борисова трябваше да бъде разгледан днес от Разградския окръжен съд, но адвокатът й е подал молба за отлагане, тъй като не можел да се придвижи от Русе до Разград. Съдът счете искането му за основателно заради тежките метеорологични условия и насрочи нова дата за съдебното заседание – на 8 февруари от 14 ч.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.