Окръжен съд – Разград ще посрещне делегация от Върховния областен съд на Нюрнберг

Окръжен съд – Разград ще посрещне делегация от Върховния областен съд на Нюрнберг, съобщиха от пресцентъра на Апелативния съд във Варна.

Делегацията започна посещението си първо в Апелативен съд – Варна. Това е втората визита на немските магистрати в морската столица, след като през 2015 година новите ръководства на двете институции, подновиха партньорството, започнало със Споразумение за сътрудничество преди 12 години. Гостите отново води президентът на съда д-р Кристоф Щрьоц, придружаван от зам.-председателя на институцията Манфред Швердтнер и съдия Байерлайн.
Дискусията между ръководствата на Апелативен съд – Варна и Върховния областен съд на Нюрнберг беше посветена на публичните комуникации на двете институции.
През следващите два дни, делегацията ще посети съдилища от апелативния съдебен район и ще се запознаят със спецификата на работата в тях. Ще гостуват в Окръжен съд – Разград и в Окръжен съд – Шумен, като ще имат възможност да разгледат архитуктурни и исторически забележителности от региона на Североизтока – старата българска столица във Велики Преслав, Мадарския конник, Гробницата в Свещари, древния Абритус, Втората българска столица Плиска, възстановения дворец и Двора на кирилицата.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.