Одобриха заявки на 53 работодатели за 320 работни места по схемата „Обучения и заетост за младите хора”

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие одобри на свое заседание днес 53 заявки от работодатели от Лудогорието за финансиране на 320 работни места по схемата „Обучения и заетост за младите хора“. Финансовият ресурс от 1 138 815 лв., определен за Разградска област по ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. е достатъчен, заявките ще бъдат предложени за финансиране, а работодателите ще бъдат поканени да сключат договор за осигуряване на заетост, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
На заседанието, водено от заместник областния управител Ценка Иванова, присъстваха директорът на „Бюро по труда“ – Разград, представители на общините, институции, работодателски организации и синдикатите на територията на областта.
Целта на проекта е интеграция на безработни младежи до 29-годишна възраст, регистрирани в дирекциите „Бюро по труда“ , чрез заетост при работодател или посредством осигуряване на обучения и субсидия за продължителна заетост. Наетите не трябва да участват в никаква форма на заетост, образование и обучение. Ще бъдат подкрепяни хора с основно или по-ниско образование; продължително безработни или вече регистрирани на трудовата борса в рамките на операция „Активни“. Максималният брой безработни лица, които могат да се наемат от страна на един работодател е десет.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.