Общинските съветници пак не приеха декларацията срещу бежански центрове в Разград

Общинският съвет в Разград не прие за пети пореден път декларацията, внасяна от Иво Димитров срещу намерението за изграждането на бежански центрове.
На сесията на местния парламент този път гласовете „за“ приемането на декларацията бяха шест, пак толкова бяха „против“, а седем се въздържаха.
Веднага след гласуването Иво Димитров изпълни обещанието си и отново входира докладната си за разглеждане на следващата сесия на Общинския съвет.
По време на дискусията се разгоря спор между Иво Димитров, който се представяше като съветник от групата „Нова република”. Председателят на Общинския съвет Надя Радославова настоя, че такава група няма в този състав на местния парламент и прочете пред залата становището на председателя на Общинската избирателна комисия Радка Башакова, че групите общински съветници носят името си от регистрацията си до края на мандата. Несъгласният да остане в партийната листа, напуска групата и става независим. Но до края на заседанието, при всяко вземане на думата Иво Димитров се представяше като съветник от „Нова република” и съветваше колегите си да свикват с това.Сесията започна с едноминутно мълчание в памет на трагично загиналата в автомобилна катастрофа общинска съветничка Петя Петкова. На банката й в залата имаше рози…
А сесията мина сравнително гладко – докладните бяха приемани с мнозинството на ГЕРБ и ДПС, в отделни случаи и „Кауза Разград”. Съпротивата на останалите групи не беше достатъчна.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.