Община Разград – с „Диплом за изключителни заслуги в развитието на туризма в България през четири сезона“

Туристическият потенциал на Община Разград беше представен на форум във Варна. От 13 до 15 октомври 2016 година в курорта „Св.св. Константин и Елена“ се проведе „Девети черноморски туристически форум”, организиран от Министерство на туризма, Община Варна и Варненска туристическа камара, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
Черноморският туристически форум е предназначен за професионалисти в сферата на туризма, а основна тема на форума, тази година беше „България- дестинация за четири сезона“.
Участници във форума бяха представители на седемнадесет общини, десет висши учебни заведения, туристически фирми и сдружения.
Представители на Община Разград и Регионален исторически музей- Разград участваха в събитията от програмата и представиха възможностите за развитие на културно – исторически и познавателен туризъм на територията на община Разград. Основен акцент бе поставен върху Археологически резерват „Абритус” и разположените в неговите постоянна археологическа експозиция и Интерактивен музей.
Форумът беше открит от Министъра на туризма- Николина Ангелкова, която отговори на въпроси, свързани с предстоящи промени в „Закон за туризма“. Пред присъстващата аудитория, Министър Ангелкова отчете един успешен летен туристически сезон, като България е на първо място в Европейския съюз по ръст на броя на нощувките на туристи тази година. Тя отбеляза, че по данни на Евростат за първите шест месеца на 2016 г., общият брой реализирани нощувки у нас (от чужденци и българи) е над 8 млн., като ръстът спрямо 2015 г. е над 18%.
Като аксиома в презентациите на по – голямата част от участниците във форума се наложи твърдението, че България трябва да бъде превърната в туристическа дестинация за четири сезона, а не да се движи по познатата към настоящия момент схема на туристическа сезонност. Като добра практика в развитието на туристически обекти беше представен и АР „Абритус“.
В края на форума, на официална церемония, Община Разград беше удостоена с „Диплом за изключителни заслуги в развитието на туризма в България през четири сезона“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.