Общината търси спешно превозвачи за близо и далеч

Общината търси спешно превозвачи за близо и далеч, след като преди седмица „Автобустранс” се отказа от изпълнението на редица автобусни линии.
Областният управител Манол Кившанов реагирал мигновено с разрешение кметът на Разград да договаря пряко с потенциални превозвачи поемането на линиите, докато бъде проведена обществена поръчка за това. Срокът обаче не може да бъде по-дълъг от 1 година.
Вакантни са градските линии 2, 3 и 4, междуселищните на територията на общината: Разград-Дряновец-Балкански; Осенец- Разград-Пороище и Разград-Недоклан-Яненовец-Черковна. Не се изпълняват и линиите по републиканската мрежа: Разград-Кубрат; Разград-Варна в 8 часа сутрин, Разград-Пловдив и Разград-София. Проведена е среща с потенциални превозвачи и евъзможно много бързо да се възстановят направленията за Мортагоново, за Бургас и градската линия № 6.
Днес кметът д-р Валентин Василев уточни, че идната седмица предстои заседание на постоянната общинска комисия по транспорт, която да разгледа разписанията междуселищните автобусни линии е евентуално да ги редуцира. Предложенията ще бъдат внесени на сесия на Общинския съвет.
Проблемът е в комбинирането и договарянето на линиите, които по традиция се обединяват на принципа печеливша/непечеливша, но вероятно сме и свидетели на многогодишна практика схемите да са правени специално за определени фирми, каза Василев и прочете в защита на тезата си твърдение за това от превозваческа фирма, като отказа по обясними причини да оповести нейното име.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.