Областният управител се срещна с представители на Национален младежки форум

Областният управител Манол Кившанов проведе работна среща с представителите на Национален младежки форум Илина Мутафчиева – председател, Георги Мерджанов – зам.-председател „Местни младежки политики” и Александра Мирчева – зам.-председател „Международна дейност”,съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Областният управител запознал представителите на сдружението, които за първи път посещават нашата област, и с работата на администрацията в подкрепа развитието на младежта.
Кившанов споделил, че администрацията изпълнява дългосрочна политика на подкрепа на младите хора в областта, като дава възможност на младежите да придобият практически опит в регионалната институция, чрез участие в проекти и програми като „Студентски практики”, „Старт в кариерата” и Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация.
„Областна администрация Разград оказва активно съдействие на младежки неправителствени организации в областта. Администрацията подкрепи създаването на Младежки информационно-консултантски център в Разград от сдружение „Младежки форум 2001-Разград”, както и изпълнението на проект „Активни младежи – силни позиции“ на СНЦ „Феникс-Разград“, целящ активизиране на младите хора в малки населени места в областта.
А през 2016 г. подкрепихме и включването на областта в националната кампанията под надслов „Толерантен ли си?”, в рамките на националния проект „Младежки мултиплаери за интеркултурен диалог”, с поредица от събития, организирани от сдружение „Център на НПО в Разград”, информирал още гостите си още Кившанов.

Представителите на сдружение „Национален младежки форум” декларирали готовност за съдействие при изготвяне на стратегически документи в сферата на развитието на младежта и представили своите актуални инициативи като Местна и Национална младежка академия, насочени към развитие и усъвършенстване на лидерските и комуникационните си умения на млади хора от цялата страна. Възможно е и провеждане на Местна младежка академия, в случай на съдействие от общинските администрации.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.