Областният управител посети две социални услуги в Исперих

Гюнай Хюсмен посети две социални услуги в Исперих. Придружаваха го зам.-кметът на община Исперих Айджан Бейтула и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” Исмаил Айдън.
В Комплекса за социални услуги за деца и семейства „Лудогорие” се извършват общо 6 социални услуги, от тях се ползват близо 50 деца от 1 до 12 клас – разказа директорът Иванина Недкова. Г.Хюсмен се срещна с децата, които в момента бяха в сградата. Те споделиха, че са доволни от условията и от грижата, която се полага за тях и разказаха, че наскоро са се завърнали от петдневна почивка на море в „Албена”. Предстои подготовката им за новата учебна година, това става със средства от делегирания бюджет. Областният управител предостави 36 кутии пастели, моливи и водни бои за по-малките ученици. За по-големите и най-вече за момчетата, на които през тази учебна година предстои абитуриентски бал, г-н Хюсмен предостави на ръководството на комплекса 4 костюма и 7 сака.
При добри условия живеят и потребителите на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Исперих, а за тях се полага професионална грижа – установи областният управител. 13 са потребителите на Центъра, за тях са осигурени съвременни методи за терапия и особено при децата, преместени от други социални институции, се забелязват сериозни подобрения във физическото състояние – разказа директорът Нермин Арифова. За трима от младежите в Центъра г-н Хюсмен предостави костюми.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.