Областният управител започва срещи с хората от всички населени места в Лудогорието

Гюнай Хюсмен организира срещи с хората от всички населени места в Лудогорието, а първата бе в Гецово по покана на кмета на селото Емил Гиздов, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

В читалището заедно с Гюнай Хюсмен беше и зам.-областният управител Нурие Црънгалова. Част от проблемите, които гецовлии поставиха, не бяха от компетенциите на областната администрация, но по казусите, по които институцията има правомощия, губернаторът пое ангажимент да съдейства за разрешаването им.
Един от проблемите е свързан с оптимизация на транспортната схема. Последният автобус от областния център към Гецово е в 18.30 ч., а има ученици на училище до 19.15 ч. – разказаха хората. В събота и неделя пък изобщо няма автобуси. В Гецово има улици, които са асфалтирани за последно преди 50-60 години или никога – жалваха се още дошлите на срещата. Интересуваха се дали няма възможност кметството да кандидатства с европроекти, да бъде газифицирано, да бъде изградена канализация, да се предвидят повече средства за дейността на четирите състава към местното читалище, да се изгради велоалея по пътя към Разград, да се запази сградата на закритото преди 9 години училище.Въпросите, свързани с финансиране от общинския бюджет, ще бъдат обсъдени на общоселско събрание в края на годината и ще се изготвят предложения до местната управа съобразно исканията на хората – обясни кметът Гиздов. Областният управител го поздрави за активната и последователна работа по решаване на проблемите на съселяните му.
Срещата с обществеността в Гецово е първа от поредица срещи, които областният управител Гюнай Хюсмен и екипът му ще проведат във всички населени места във време, удобно за местните жители. „Добре ще е и за хората, и за държавната администрация да чуем проблемите от първа ръка от жителите на селата“ – смята Г. Хюсмен. За организирането на срещите, осигуряване на място за провеждането им и уведомяване на населението, областният управител очаква съдействие от кметовете, а графикът на срещите ще бъде обявен допълнително и чрез медиите.
/e-Razgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.