Областната администрация предоставя компютри на седем учебни заведения

В навечерието на новата учебна година Областна администрация – Разград предоставя на учебни заведения и образователни структури от региона компютри и компютърни конфигурации за безвъзмездно ползване.
Два от компютрите са за предоставени на ПГИ „Робер Шуман“ – Разград, по един ще получат ОУ „Христо Ботев“ – село Китанчево и ПГСС “Хан Аспарух“ – Исперих. Лаптоп ще получи ОУ „Христо Ботев“ – село Гороцвет, а по една компютърна конфигурация – Средношколското общежитие в Разград и ДГ „Пролет“ – село Стражец. Две са компютърните конфигурации за ОУ „Христо Ботев“ в Лозница, възпитаничка на това училище показа най-високи резултати и на двата изпита след седми клас – Ебру Абдулгафурова има 98 точки от 100 възможни по математика и 94,5 по български език и литература, уточняват от пресцентъра на областната администрация.
Че недостигът на компютърна техника е сред проблемите в учебните заведения, част от школските управи обявиха по време на работните срещи с областния управител Гюнай Хюсмен през юни, когато бяха обсъдени и анализирани причините за незавидните позиции на учениците от региона на държавните изпити и външното оценяване.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.