Няма пари: МРРБ спря санирането

Министерството на регионалното развитие спря сключването на нови договори по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това става ясно от прессъобщение, публикувано на сайта на министерството.

Причината е, че средства няма, въпреки че на 26.01. 2017 г. Министерски съвет взе решение за увеличаване на ресурса на програмата на 2 млрд. лв. В съобщението се обяснява, че сключването на договори за саниране с Българска банка за развитие“АД ще бъде възстановено след като бъдат сключени всички анекси към текущите договори за целево финансиране и при наличие на свободен финансов ресурс по Програмата.

От министерството успокояват все пак, че за всички граждани, кметове на общини, областни управители, външни изпълнители за отделните дейности, сключили договори след проведени обществени поръчки, както и всички заинтересовани страни в процеса по изпълнение, които имат сключен договор за финансиране с „Българска банка за развитие“АД е гарантирано държавното финансиране към изпълнителите на отделните дейности. Това означава, че пари за цялостното енергийно обновяване на 2022 жилищни сгради ще има.
Kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.