Няма недостиг на учители в Лудогорието, няма проблем и с ремонта на училищата – всички започват нормално на 15 септември

На фона на някои места в България, ние нямаме проблем с недостиг на учители, съобщи началникът на просветния инспекторат в Разград Атанас Дончев. Думите му доказват обявите за нуждата от преподаватели в общините в Лудогорието.
В Разград се търсят шестима учители на цял и още двама на половин и три четвърти щат: съответно в ПМГ „Акад. Н. Обрешков” – учител по информатика и информационни технологии и учител по немски език. ПТГ „Шандор Петьофи“ търси учители на непълен щат – 87 % учител по философски цикъл и 50 % учител по немски език. В ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ има свободни места за двама учители по английски език и един по физическо възпитание и спорт. Ресурсен учител търси ОУ „И. С. Тургенев“.
В Завет търсят само един учител – по математика и информационни технологии в училище „Христо Ботев“ в с. Острово.
В Кубрат нужните преподаватели са общо седем – един от тях в начален курс – в училището в село Равно. В СОУ „Христо Ботев“ търсят учител по философски цикъл, учител по български език и литература – 5-12 клас и учител по физическо възпитание.
В Равно търсят още учител по български език и литература V-VIII клас с допълващи часове по английски език в V-VIII клас и учител по математика V-VIII клас.
А в Беловец – учител в прогимназиален етап „Човекът и природата“, химия, физика и биология.
В Лознишка община са нужни само двама преподаватели: в училището във Веселина – по математика и физика и в Сейдол – по български език и литература.
А в Самуилска община – в Желязковец чакат двама учители – по български език с английски и учител в начален курс с английски език.
В Исперихска и община Цар Калоян няма свободни учителски места.
Няма проблеми и с редовните училищни ремонти, ако не стане нещо извънредно, на 15 септември откриваме новата учебна година навсякъде, каза още Атанас Дончев. Според него само в отделни училища е възможно да останат дребни довършителни работи, които, обаче, няма да се отразят на нормалния учебен процес.
Стабилно остава и положението с паралелките в професионалните гимназии след седми клас. Припомняме, че в началото на кампанията бяха обявени общо 20 паралелки. Още след първото класиране стана ясно, че шест отпадат. Останалите 14 са готови: 13 са преминали минимума от 18 ученици, маломерна, с решение на ОбС, е една паралелка в Земеделската гимназия в Лозница. Атанас Дончев смята, че до 15 септември в осемте паралелки в Природо-математическата и Езиковата гимназия /по четири в двете училища/, двете в Техническата гимназия и двете в Икономическата гимназия, както и последната в СОУ „Хр.Ботев“ – Кубрат, ще се запишат още ученици.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.