Няма населени места без ток и вода в община Разград

Няма населени места без ток и вода в община Разград, съобщи днес на пресконференция кметът д-р Валентин Василев. Пусната е вече и водата в Ясеновец след отстраняване на аварията в електроснабдяването на помпената станция. Възможно е да има проблеми само във високите части на селото.
От полицията са поставили КПП на изхода на Разград, който ще бъде там до 8 ч. сутринта. Има два непроходими участъка – Побит камък – Дянково и Балкански – Благоево, но са осигурени други подходи към тези населени места. Василев е обиколил 5-6 от селата в общината, за да провери има ли достъп до тях и с какви проблеми се справят селските кметове. В Островче се е повредил тракторът, затова е изпратена роторна машина.
Градът е проходим при зимни условия, критичните точки са по ул. „Странджа“ и „Бузлуджа“ и кръстовищата към тях. Градоначалникът е направил забележка на снегопочистващата фирма , че се обработва само едното платно по тези улици. В 17 ч. кметът лично ще провери дали указанието да се почиства от двете страни е спазено.
Две от общинските предприятия също са работили по почистването на снега в града – съобщи той. Работници на “Ремонтстрой“ са пратени да чистят в жк „Орел“, а от “Паркстрой“ – в ниските части на Разград.
Василев отправи призив към гражданите да преместят автомобилите си от малките улици, за да могат да влязат малки трактори, които да почистят снега.
Падналите клони, които са повредили оградата на ЦДГ “Зорница“ и счупените дървета ще бъдат изрязани, а когато времето се оправи ще се направи ремонт.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.