Няма да броят повторно бюлетините за кмет на Цар Калоян, постанови съдът

Административният съд в Разград не уважи днес искането на Исмаил Касабов и Реформаторския блок за повторно броене на бюлетините за кмет на Община Цар Калоян.
Съдът счита, че не са били събрани каквито и да било доказателства за възникнали спорове между членовете на СИК относно начина на отчитането на гласовете, нито има протоколи, подписани с възражения или с особено мнение. Затова определи искането като неоснователно.
Разпитани бяха двама свидетели. Съпругата на Касабов, която е била застъпник, твърди, че надраскани бюлетини са били отчитани неправилно като действителни. Имало и лица, които гласували с придружител, без да има предпоставки за това, каза още тя. Другият свидетел, който е бил кандидат за общински съветник, не бил допуснат близо до бюлетините при тяхното преброяване и не можал да види подробности.
Адвокатът на Касабов поиска изборът да бъде обявен за недействителен, като изтъкна и други нарушения – поправки на протоколи. От ОИК и от заинтересованата страна поискаха от съда да не уважава жалбата, тъй като е неоснователна.
Съдът счете делото за изяснено и ще се произнесе с решение в законовия срок.
Припомняме, че жалбата е против решение на ОИК – Цар Калоян, с което е обявен Дауд Назиф Аляовлу за избран кмет на община Цар Калоян. При общо шестима кандидати, Дауд Аляовлу от ДПС спечели изборите за кмет на Цар Калоян с 1654 гласа, или 51,53% подкрепа, а Касабов бе втори с 591 гласа, или 18,41%.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.