Нощна спецакция в София

Тази нощ специализираният отряд за борба с тероризма излезе по улиците на София. За момента от МВР не съобщават каква е причината, но самите служители са били въоръжени с автомати и бронежилетки.
Според източници на БНТ, два автомобила са задържани на изхода на магистрала „Тракия“. Има арести на няколко места. Разработката е на ГДБОП.
Задържаните са част от престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици, но сега са задържани за друго. Извършват се процесуално-следствени действия във връзка със специализирана операция под наблюдението на прокуратурата. Очаква се официална информация от МВР.
В акцията, по информация на „Хоризонт“, участват Специализираният отряд за борба с тероризма, както и звеното в СДВР – „КОБРА“.
На 4 места в столицата са били разположени маскирани полицаи, въоръжени с автомати. На още три места в столицата са се извършвали претърсвания и арести. Според първоначалните информации има шестима задържани. Петима от тях са арестувани в близост до изхода на София за АМ „Тракия“.
Мъжете са били в два автомобила, които бяха претърсени от полицията.
Пред БНР главният секретар на МВР Младен Маринов потвърди за операцията и уточни, че тя е под ръководството на прокуратурата, но отказа да даде повече подробности.
По неофициална информация на „Хоризонт“ става дума за престъпна група, която се е занимавала с различни видове престъпна дейност.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.