Нов завод осигурява 130 работни места в Русе

Официално откриване на единствения в България специализиран завод за ремонт и производство на локомотиви се състоя в Русе. Инвестицията е на „Експрес Сервиз“ ООД. Фирмата разполага с най-съвременното оборудване и квалифициран персонал за ремонт на всички видове електрически и дизелови локомотиви.
На събитието присъстваха Пламен Нунев – народен представител от ГЕРБ, Велик Занчев – председател на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, Пламен Стоилов – кмет на Община Русе, Валентин Колев – зам. областен управител на Област Русе, Даниела Шилкова – зам.-кмет „Икономика и инвестиции“, инж. Димитър Наков – зам.-кмет „Устройство на територията“, арх. Живка Бучуковска – главен архитект на Община Русе, както и Спасимир Димитров – директор дирекция „Обществен ред и сигурност“.
Ръководителят „Инвестиции“ в „Експрес сервиз“ Цветелин Колев заяви, че инвестицията е на първата жп линия Русе-Варна, построена преди 150 години и благодари на местната власт и лично на кмета Пламен Стоилов за подкрепата.
Кметът от своя страна сподели, че е изключително щастлив от поредната голяма инвестиция в Русе. „Горд съм от всичко, което се случва днес в нашия град. Този прекрасен завод надминава много мечти. Това е достойно за уважение“, каза още кметът.
Лентата на новия завод прерязаха Анастас Колев – управител на „Експрес Сервиз“, народният представител Пламен Нунев, председателят на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД Велик Занчев и кметът Пламен Стоилов.
Предприятието е с изцяло български капитал, а бизнесът е основан на 150-годишен опит и традиции. В него работят 130 души с уникални за България машини. Фирмата разполага с лиценз за ЖП оператор и ремонт на локомотиви.
В завода се ремонтират локомотиви, превозващи над 50% от ЖП товарите у нас.

Kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.