Нов атентат в Англия

Пореден терористичен акт покоси Великобритания. Броени дни след трагедията от Манчестър, шестима души загинаха след ново нападение, предават световните медии, цитирани от БТВ. Полицията съобщава, че са застреляни и трима от нападателите.
Броят на ранените е 48, според „Гардиън“, които са приети в 5 болници.
Най-напред бял ван връхлетя с около 80 км/ч. в час група от двайсетина души на „Лондон бридж“. Очевидец разказа пред Би Би Си, че видял как колата се отклонява рязко от пътя и блъска пешеходци.
Малко по-късно на пазара „Бъроу“ двама мъже влезли в ресторант и намушкали двама души в заведението, предаде Си Ен Ен, като също цитира очевидец. Според телевизията сервитьорка е намушкана във врата, а един мъж е прободен в гърба.
От полицията съобщиха и за трети инцидент в по-отдалечения „Воксхол“, но впоследствие бе установено, че той не е свързан със случилото се на „Лондон Бридж“ и пазара „Бъроу“. Полицията започна масова евакуация на хора в радиус от километър и половина от „Лондон Бридж“, включително и от театър „Глоуб“.
Британският премиер Тереза Мей заяви пред „Скай Нюз“: „Отнасяме се към ужасяващия инцидент в Лондон като към терористичен акт“.
От полицията потвърдиха, че тримата атентатори са ликвидирани.
„Смятаме, че трима души са замесени, но все пак трябва да разследваме случая, за да сме 100% сигурни в това“, коментираха лондонската полиция.
Нападението става само няколко дни преди изборите в страната и две седмици след атентата в Манчестър в края на концерта на Ариана Гранде. Тогава атентатор самоубиец се взриви на изхода на зала „Арена Манчестър“ – загинаха 22-ма души, а 116 бяха ранени.
Певицата в момента отново е в Манчестър. Тя се върна там заради големия благотворителен концерт, който трябва да се състои довечера, с участието на още много звезди – Кейти Пери, Джъстин Бийбър, Майли Сайръс, Фарел Уилямс, Ъшър, както и групите „Колдплей“ и „Уан Дайрекшън“.
Концертът One Love Mancester ще е на стадиона за крикет „Олд Трафорд“. Приходите от него ще отидат във фонда, учреден от градските власти и британския Червен кръст, след атентата в Манчестър. Фондът вече събра над 5 млн. британски лири. Организаторите предлагат и безплатни билети за благотворителното събитие на хората, които са били на злополучния концерт, когато стана атентата.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.