Ново мнозинство прие бюджета на Община Разград

Сравнително гладко мина приемането на бюджета на община Разград за 2016 година, въпреки забележките и немалко уточняващи въпроси към него от страна на опозицията /и не само/ в местния парламент.
При гласуването се получи шарено ново мнозинство – 21 съветници бяха „за“, 9 „против“, двама се въздържаха, един не гласува.
Общият обем на бюджета за настоящата година 36 502 000 лв., по това време през 2015-та бе 37 024 000 лева.
Преди това съветниците приеха Стратегията за управление на общинската собственост на територията на община Разград за периода 2016-2019 година и Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, за 2016 година.
IMG_8522 (1296 x 864)Новата централна таксиметрова пиаца ще бъде в южната част на новоизградения паркинг пред Момина чешма и ще се разположи на една четвърт от терена, решиха още съветниците. Предложението на кмета Валентин Василев бе подкрепено с 25 гласа, четирима от съветниците в залата се въздържаха.
С единодушие бе утвърдено новото разписание на автобусната линия N2 до жп гарата, което бе съобразено с новото разписание на влаковете.
С 32 гласа „за“ и един въздържал се Общинският съвет разреши теренът от 14 дка и 14-те сгради в бившата Жандармерия да бъде отдаден под наем. Както е-Rapgrad.bg вече съобщи, към имота има проявен сериозен инвеститорски интерес за изграждане на предприятие за производство на гъба кладница.
Публичният търг ще е с тайно наддаване с начална месечна цена 54 637 лв. без ДДС. Спечелилият ще трябва да плати гаранционна вноска в размер на двукратния размер на наема за месец. Договорът ще е 10-годишен, а имотът трябва да се ползва само за производствени дейност.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.