Нови лица сред обичайните заподозрени: Кои са полуфиналистите в Шампионска лига

Със спорна дузпа в добавеното време носителят на трофея „Реал“ (Мадрид) се промъкна към полуфиналите на Шампионска лига. Кралете на футболна Европа достигнаха финалната четворка в най-силния клубен турнир за осма поредна година, а за седми път в последните осем сезона компания там ще им прави германският хегемон „Байерн“ (Мюнхен).

Този път сред обичайните заподозрени се озоваха два отбора, които не бяха спрягани сред фаворитите и доста неочаквано извървяха пътя до полуфиналите – италианският „Рома“ и английският „Ливърпул“.

„Вълците“ от Рим сътвориха една от най-големите сензации в историята на европейския футбол, след като отстраниха „Барселона“, въпреки че загубиха първия мач с 1:4. Те стигнаха до полуфиналите за пръв път от основаването на Шампионска лига и едва за втори в историята си след 1984 г.

Преди 34 години „Рома“ се класира за единствения си финал в Купата на европейските шампиони. На своя стадион „Олимпико“ тимът от Рим отстъпва драматично битката за трофея след загуба с дузпи именно от „Ливърпул“, за когото това е четвърта от петте му европейски титли.

„Ливърпул“ ще участва в полуфиналите в Шампионската лига за пръв път от десет години насам. За последно „мърсисайдци“ бяха част от финалната четворка през 2008 г., когато отпаднаха от „Челси“ след загуба с 2:3 след продължения.

Жребият за тазгодишните полуфинали ще се тегли в петък, 13 април. Първите мачове ще се изиграят на 24 и 25 април, а реваншите – на 1 и 2 май.

Полуфиналистите в последните 10 години

2017-18: „Реал“, „Байерн“, „Ливърпул“, „Рома“

2016-17: „Реал“, „Атлетико“, „Ювентус“, „Монако“

2015-16: „Реал“, „Атлетико“, „Байерн“, „Манчестър сити“

2014-15: „Реал“, „Барселона“, „Байерн“, „Ювентус“

2013-14: „Реал“, „Атлетико“, „Байерн“, „Челси“

2012-13: „Реал“, „Барселона“, „Байерн“, „Борусия“ (Д)

2011-12: „Реал“, „Барселона“, „Байерн“, „Челси“

2010-11: „Реал“, „Барселона“, „Манчестър юнайтед“, „Шалке“

2009-10: „Барселона“, „Байерн“, „Интер“, „Лион“

2008-09: „Барселона“, „Манчестър юнайтед“, „Арсенал“, „Челси“

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.