Новият директор на театъра бе представен от зам.-министър

Зам.-министърът на културата Румен Димитров представи днес в Разград новия директор на Театрално музикалния център Тодор Мадолев.
Първо с новия си директор, в залата на Общинския културен център, се срещнаха актьорите, музикантите, певците и танцьорите от трите формации и администрацията на Центъра: ДТ „Антон Страшимиров“, Сцена „Назъм Хикмет“ и Филхармония „Проф. Димитър Ненов“.
Румен Димитров имаше срещи с областния управител Гюнай Хюсмен и кмета на Разград д-р Валентин Василев. Срещна се и неформално с директора на Капанския ансамбъл Светослав Митев.
Пред журналисти Тодор Мадолев обяви, че мотото му е: „С млади за младите“ и че ще се работи здраво за имиджа на всеки от творческите състави в Театрално-музикалния център.
Първата задача е 70-годишната на театъра през ноември, обяви Т. Мадолев. За тогава се готви
спектакълът „Нестинари”, а режисьорът Димитър Димитров пристига от Канада специално за случая. Ще има и научно-теоретична конференция.„След това ще мислим за привличане на още млади хора при нас, макар че съм силно впечатлен от състава тук и младите в него. Ще вкараме в репертоара си и експериментални постановки. Наясно сме, че трябва да пътуваме с тях из страната, защото в Разград можем да разчитаме най-много на две представления. Затова и декорите ни ще бъдат оптимизирани, за да се местят от сцена на сцена“, разкри малка част от плановете си новият театрален директор.
Тезата му бе подкрепена от зам.-министър Румен Димитров, който смята, че театрите в Разград, Шумен и Търговище могат да излизат пред публика с общ афиш. Градовете са близо един до друг, ако всеки театър подготви четири спектакъла, то публиката ще види точно 12 постановки, след като трупите си разменят гостувания, мотивира се той.
„Министерство на културата ще помага на Разград, защото виждаме положителното отношение на общината към Театрално-музикалния център, а пък градът е случил на кмет,“ категоричен бе Румен Димитров по време на срещата си с д-р Валентин Василев.
А присъствието на областния управител на откриването на творческия сезон на Центъра, той окачестви като знаково.

След брифинга кметът д-р Василев представи на зам.-министъра Архиелогическия резерват „Абритус“, където двамата обсъдиха потенциала и  идеи за бъдещето му.
/e-Razgrad/

Снимки: Областна и Общинска администрация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.