Неочакван интерес! Изложбата любовни картички остава отворена до края на седмицата

Поради големия интерес към изложбата „За мен ти си морска сирена” , експозицията ще остане отворена за посещение до края на седмицата.
Припомняме, че изложбата с любовни картички от началото на ХХ век е експонирана в къща музей „Анание Явашов“. Денят на влюбените беше повод Регионалният исторически музей да покаже на разградската публика част от една много любопитна колекция от фонда си – пощенски картички с любовни послания.
Картичките са свидетелства за отминали времена, за събития и чувства, за личните преживявания на хората от онова време. Те са красив спомен за миналото, изящно изработени и много експресивни, но и са една дълбока психология, която би могла да бъде, например, база за сравнение с възприятията на съвременниците ни. Уникалната атмосфера в къщата музей спомага посетителите да се пренесат в стария Разград.
Организаторите са се стремили да покажат любовта в различните й аспекти, така че за публиката на изложбата няма възрастови ограничения. На възрастните им е мило да се върнат към спомени, на младите им е любопитно да узнаят как в миналото хората са изразявали любовта си. А на още по-малките ще им бъде интересно да видят що е то пощенска картичка и как тя стига до адресата. Общото послание на експозицията е, че любовта може да бъде празнувана всеки ден.
Работното време на експозицията е от 9:30 до 16:30 часа. При интерес следващата седмица също ще има възможност за посещение по предварителна заявка – на телефон 0878 901434.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.