На Панаира на киселото мляко му тръгна „по вода“

Под напоителен, кротък и топъл, летен дъжд започна първата концертна вечер от
ХVII Панаир на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти на открита сцена на Ларгото в Разград.
Стотиците зрители на площада обаче разтвориха чадърите и душите си и бурно аплодираха талантите от Детската танцова школа „Капанче“, Средношколска танцова формация при читалище „Напредък” и Детския танцов ансамбъл „Лудогорче” при Капанския ансамбъл, които първи се качиха и танцуваха на сцената под капките.
Преди това децата пожелаха на публиката с оригинален ритуал „Добре дошли“ на гости и участници във фиестата. А кметът д-р Валентин Василев благодари на всички за куража им да останат на площада и с помощта на изкуството на народите да прекрачат границите и да се разходят заедно до различни краища на света.
В пищното дефиле по централните градски улици и концерта участваха още групи от Мексико, Коста Рика, Черна гора, Филипините и Беларус.
Своя изложба с кадри от миналото издание на Панаира в една от залите на Художествената галерия откри журналистът Петър Петров, която ще може да бъде разгледана до края на месеца.
Във фестивалната част на празника участват и 70 майстори занаятчии от цялата страна. Гостуват и официални делегации от побратимените на Разград румънски градове Кълъраш и Слобозия.
Каква е програмата на Панаира и Фестивала в следващите два дни, може да видите тук.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.