Национално състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”

Разградската Професионална гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски” домакинства на националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“.
В продължение на два дни 13 отбора от транспортните гимназии на VI регионална група – за училищата в Разград, Варна, Дулово, Омуртаг, Провадия, , Русе, Силистра, Търговище, Добрич, Велики Преслав и Шумен мерят знания и умения.
Състезанието дава възможност на учениците да демонстрират добрата си теоретична подготовка, практическите си умения и компетентностите, придобити при обучението по професията за изпълнение на автомонтьорски операции, спазване на правилата за движението по пътищата и безопасно майсторско управление на автомобила.
DSCF7436Състезанието започва с решаване на теоретичен тест за автомонтьори и водачи на МПС. След това – на автополигона, бяха демонстрациите от участниците на майсторските си умения при управление на автомобила.
На официалната церемония по награждаване отборно „Най-добър млад водач на МПС” и индивидуално „Най-добър млад водач на МПС”, присъстваха зам.-областният управител Виолета Тодорова, зам.-кметът на Разград Ердинч Хасанов и началникът на РИО на МОН Атанас Дончев, както и ръководители, и ученици.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.