Наказаха с пробация мъжът, опитал да подкупи полица със златен пръстен

Наказание пробация получи от състав на Разградския окръжен съд 30-годишният Нергин Хамди от исперихското село Подайва. Той бе признат за виновен в това, че е предложил и дал подкуп – златен пръстен, на полицейски служител, за да не му бъде съставен акт о Закона за движение по пътищата.

Пробационните мерки, наложени от съда, включват: задължителна регистрация по настоящ адрес в продължителност от осем месеца, задължителни срещи с пробационен служител за същия период, и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 100 часа.

Според обвинителния акт на 19 юни 2017 г. в Исперих полицейски служители спрели за проверка управлявания от подсъдимия автомобил „Фолксваген голф“. Униформените установили, че водачът на лекия автомобил управлява колата, без да има необходимата правоспособност и свидетелство за управление на МПС. Нехрин Х. бил тестван за алкохол с дрегер, който отчел 0,47 промила алкохол, което било в допустимите норми. Служителят на реда започнал да съставя акт за административното нарушение – управление без свидетелство за правоспособност. Подсъдимият застанал до шофьорската врата на полицейския автомобил и започнал да моли да не му съставят акт. „Вземи този платен пръстен, 7 грама е!“, казал Нехрин Х. на полицейския служител.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.