Най-голямата в страната организация на инвалидите в Кубрат отчете дейността си за миналата година

В Кубрат се състоя общото годишно отчетно-изборно събрание на общинската организация на Съюза на инвалидите в България /СИБ/. Гости бяха заместник-кметът на община Кубрат Нина Цонева, председателят на общинската организация на СИБ в Разград Иванка Петкова, представители на общинските организации в Разград, Исперих и Завет.
Отчет за дейността на управителния съвет на общинската организация на СИБ в Кубрат за периода 25.03.2015 – 06.04.2016 г. направи нейният председател Радослав Няголов /на снимката/. В него бе отбелязано, че сега в организацита членуват 1428 души, обединени в 10 дружества. Това я прави най-голямата общинска организация в страната. Тя е и със съществен принос в спечелването на приза на Разградската регионална организация, като „Организация на 2015 г.“ в България. IMG_6567През миналата година се учреди ново дружество в гр. Глоджево, което административно се намира в Русенска област, но по тяхна молба и с решение на УС на СИБ премина към общинската организация в Кубрат. Над 1200 хора с увреждания са получили през миналата година по 3 куб. м дърва за огрев на преференциални цени. Целеви помощи за придружител са получили 180 хора с увреждания на обща стойност 8750 лева. В същото време бе отбелязано, че все още нямат клубове дружествата в селата Мъдрево, Звънарци, Божурово и Сеслав.
Приети бяха отчетите за работата на контролно-ревизионната комисия и за бюджета за 2015 г. В изказванията бяха засегнати въпроси, свързани с липсата на достатъчно работни места, клубната база, нуждата от щатни бройки към дружествата, навременната доставка на ърва за огрев на преференциални цени и други.
Избрани бяха нови управителен съвет от 7 члена и контролно-ревизионна комисия от 3 души. За председател на общинската организация на СИБ единодушно бе преизбран Радослав Няголов. Избрани бяха и 15 делегати за областната конференция на СИБ, която ще се състои на 01.06.2016 г.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.