Награди за червенокръстци в Международния ден на милосърдната организация

Разширено заседание проведе днес Областният съвет на БЧК в Разград. На връх международния ден на Червения кръст десет активисти на милосърдната организация в Лудогорието получиха отличия за активната си работа.
Носител на званието „Заслужил деятел на БЧК“ стана Теодора Георгиева – фелдшер в Гимназия „Васил Левски“ – Исперих.
От днес „Отличник на БЧК“ са: Хриса Гамишева – читалище „Слънчев лъч” – Островче; Захарина Димитрова, Ваня Иванова, Николинка Стамова и Станка Енчева – – доброволки на БЧК в екипа на Възрастния авариен екип.„Млади отличници“ вече са Емили Куанг Хоанг – доброволец от БМЧК – Разград; Виктория Тодорова и Павел Стоянов – от БМЧК – Исперих и Йозлем Неджати – доброволец от БМЧК-Цар Калоян.
В приветствието си председателят на областната организация на БЧК д-р Мария Пеева обяви, че доброволците са над 300, а вече е сформиран и Доброволен екип за работа при бедствия.
Гост на тържеството днес бе областният управител, който обяви съпричастността си към каузите на Червения кръст. „Възпитаването в милосърдие и човечност на младите е верният път да я бъде България – когато даваме по нещо от себе си, за да помогнем на тези, които имат нужда”, каза Гюнай Хюсмен.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.