Наградиха художниците победители в конкурса „Великден през моите очи”

Най-добрите малки художници, които участваха в Регионалния конкурс за детска рисунка „Великден през моите очи”, бяха наградени на тържествена церемония в Областната администрация. Четвъртото издание на проявата бе под патронажа на областния управител Гюнай Хюсмен. Общо 488 рисунки изпратиха деца от 38 училища, извънучилищни звена и детски градини от областта. Най-много бяха от възрастовата група от 1 до 4 клас – 260 творби. Участниците бяха разделени на 4 групи. Всички малки творци бяха удостоени с грамоти, а предметни награди бяха връчени на 43 от тях. Петчленно жури определи най-добрите рисунки, но всички бяха похвалени за старанието и творчеството, което са проявили.
На церемонията бяха дадени 12 специални награди на деца, които са със специални образователни потребности и на възпитаници на Центъра за работа с деца на улицата в Разград.
При най-малките на първо място е Михаил Минков от група „Мечо Пух” в ДГ „Лудогорче”. В групата 1-4 клас с първа награда е Росица Василева от ЦРД в Разград – Школа по изобразително изкуство. При децата от 5-8 клас на първо място е Кадер Изет от 7 клас от ОУ „Отец Паисий” в Разград.
Сред творците от групата 9-12 клас първенец е Ферида Халил от ПГ „В. Левски” в Исперих. Областният управител Гюнай Хюсмен връчи на момичето и таблет – награда лично от него, заради таланта й.
Накрая всички малки художници си направиха обща снимка с организаторите. С рисунките на децата е подредена изложба във фоайето на седмия етаж в Областната администрация.

 

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.