Награда за ветерана по борба Ремзи Реджеб

Кметът на Разград д-р Валентин Василев връчи днес парична награда на шампиона по борба за ветерани Ремзи Реджеб. Той печели за пети път шампионска титла от Световно първенство по борба за ветерани в Пловдив тази есен. Това е прецедент в българската история по борба. За постигнати резултати в областта на спорта през 2017 година на заседание на ПК за младежта, спорта и туризма бе гласувано предложение 49-годишният Ремзи Реджеб да получи парична награда в размер на 1000 лв. от общинския бюджет. Д-р Василев връчи сумата на бореца, в присъствието на председателя на ОбС Надежда Радославова, на зам.-кмета Ердинч Хасанов, на председателя на ПК за младежта, спорта и туризма Галин Парашкевов, на Айдън Велиев – президент на СКБ „Агросем“ – Острово, с чиято подкрепа Ремзи Реджеб участва в първенствата.
Ремзи Реджеб от своя страна подари на градоначалника анцуг с надпис „България“.
Ветеранът участва във всички световни първенства по борба за ветерани. Тази година Ремзи Реджеб се състезава в категория до 62 кг. Досега има 10 медала, от които 4 шампионски титли, 5 втори места и 1 бронзово отличие.
„Горд съм, че изпълнявам решението на ПК за младежта, спорта и туризма и от мое име, и от името на ръководството ти желаем да си жив и здрав да практикуваш още години хобито си. Много добре знам, какви усилия струва една такава титла“, каза д-р Василев.
Реджеб сподели, че този спорт не е само сила, а кондиция, издържливост, постоянство. Дори подкрепата на хората оказва влияние при такива големи състезания.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.