Модерен прочит на фолклора и „Богдан трио“ в коледния концерт на Капанския ансамбъл

Програмата на тазгодишния подарък на Капанския ансамбъл към хилядите почитатели в Разград в навечерието на Коледа е изградена с изключителна зрелищност и красота на базата на съвременни авторски произведения.
Артистите на формацията ще представят пред публиката уникалните композиции „Горска приказка“ и „Пуста младост“ – модерна интерпретация на фолклорна основа с елементи на фолкбалет и дискофолк.
Разнообразие в концерта ще внесат и изпълненията на популярното в страната фамилно „Богдан трио“, което ще бъде на сцената два пъти по време на спектакъла. Формацията създава своите пиеси на основата на колорита на българската народна музика, в съчетание с джаз и етно елементи.
Коледа е! Затова и началото на концерта на Капанския ансамбъл ще започне с пресъздаване на обичая Коледуване, а на финала ще има вихрена ретро разходка с чудесни образци на градския фолклор.
Коледният концерт на Капанския ансамбъл е на 21 декември, сряда, от 18.00 часа в Общинския културен център. Билетите са с цена 5 лева и могат да бъдат купени от касата на ОбКЦ.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.