Младите Вълци преминаха през първите баскетболни състезания за годината

Представителни отбори на баскетболната школа „Вълци“ – момичета и момчета на възраст до 12 години, взеха участие в първите състезания от държавните първенства на Българската федерация по баскетбол за годината. Състезателите, селектирани от школите в различни училища, се представиха отлично, макар и да отбелязаха загуби в първото си участие. В Търговище момичетата се изправиха в срещу силните отбори на „Доростол“ – Силистра и „Дунав“ – Русе, а момчетата изиграха два мача срещу „Лудогорец“ – Разград и „Черно море – Тича“.
Въпреки загубите, треньорите на децата са изключително впечатлени от борбения дух и любовта към играта. Родителите, които подкрепяха своите деца в мачовете, създадоха страхотна атмосфера – тяхната агитка най-емоционално подкрепяше децата и ги насърчаваше да се забавляват играейки и да дадат всичко от себе си. Така всички заедно показаха нагледно какво означава отборен дух!
Общността на баскетболните Вълци нараства и школата отправя покана към всички деца, които имат желание, да се включат в тренировките по училища! По всяко време всеки състезател има възможност да попадне и в представителните отбори при желание и демонстрирани умения.
Скоро предстои и вътрешно състезание за всички деца от школите в различните училища, за да усетят и те истинската емоция от играта. Баскетболът отново ще има своята сцена за изява в Разград, като целта е и родителите да имат възможност да видят прогреса на децата си, не крият ентусиазма си в школата.

/e-razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.