Младежите червенокръстци учат как се разпознават признаците на стреса

Как да разпознават емоциите, какви са признаците на стреса и как да бъде преодолян бяха основните теми, които разглеждаха доброволци на БМЧК Разград на обучението за намаляване уязвимостта на децата и младите хора в бистро „Зайо Байо” в Разград, съобщиха от милосърдната организация.
Инициативата е част от програма на „БМЧК – партньори за социална промяна”, финансирана от Фондация “Велукс”, чиято основна цел е да подкрепи и да допринесе за преодоляване на предизвикателствата, пред които се изправят уязвимите деца в България.
bck 1Младежи от Разград, Кубрат, Исперих участваха в семинара, воден от Стоила Маринова – психолог, доброволец към Български червен кръст как да разпознават емоциите, какви са признаците на стреса и как да бъде преодолян.
Миналите курса червенокръстци пък ще обучат четвъртокласници и осмокласници от ОУ ”В.Априлов” – Исперих, СОУ ”Хр.Ботев” – Кубрат, три училища в Разград в тричасови обучителни модули по темите: емоции, стрес, взаимоотношения и конфликти чрез ролеви игри.
До края на май идната година 320 деца от областта ще бъдат обучени как да разпознават емоции и да преодоляват проблемите в общуването.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.