Мирела Демирева спечели първа победа в Диамантената лига

Олимпийската медалистка Мирела Демирева постигна първа победа в своята кариера в турнирите от Диамантената лига по лека атлетика. Тя триумфира в състезанието в Рабат постигайки 1.94 метра във високия скок.
Демирева, която по-рано през сезона в Стокхолм за пръв път скочи 2 метра в кариерата си, затвърди добрата си форма. В края на състезанието тя се пробва на 2.02 м, за да подобри личния си рекорд, но направи три неуспешни опита.
Българката сложи край на невероятната серия на световната шампионка Мария Ласицкене, която имаше 45 поредни победи от 2016 година насам.
„Щастлива съм, макар че не скачах много добре. Състезанието беше трудно, но се справих с обстоятелствата. Времето беше топло, но публиката е чудесна и създава настроение. Имах известни проблеми с разбега, вятърът също пречеше, но победата си е победа“, каза Демирева.
Тя се готви за Балканиадата, а по-късно през сезона е европейското първенство, което е в Берлин между 7 и 12 август.
Добър резултат постигна и Габриела Петрова в тройния скок. Тя остана само на 2 см от място в тройката, след като завърши четвърта с резултат 14.40 метра. За Петрова това е изравнено най-добро постижение през сезона.
Победата взе Кетърин Ибаргуен от Колумбия с 14.96, а за нея се наредиха Кимбърли Уилямс (Ямайка) с 14.47 и Тори Франклин (14.42).
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.