Министерството на правосъдието ще финансира проект на Центъра на НПО в Разград в защита от домашното насилие

Министерството на правосъдието всяка година организира конкурс за финансиране на проекти на сдружения с нестопанска цел по Закона за защита от домашно насилие. Към момента, по сега приключилата процедура са одобрени 17 проекта, като един от тях е на СНЦ „Център на НПО в град Разград”.

Това съобщи в Разград днес зам.-министърът на правосъдието Евгени Стоянов, който заедно националния координатор по въпросите за домашното насилие в МВР инспектор Пенка Стоянова участваха в в годишното заседание на Областния съвет за превенция на домашното насилие.

Инспектор Стоянова заяви, че Областният съвет за превенция на домашното насилие в област Разград е уникална добра практика без аналог в цялата страна. Тя изрази мнение, че една от основните ползи от работата на съвета е, че ежегодно се събира статистическа информация от отговорните институции и организации за броя на случаите на домашно насилие, която може да бъде база за анализи и планиране. Това е голямо предимство за област Разград в сравнение с други области, в които такава информация липсва.

/e-Razgrad/

Снимка: ludogorets.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.