Мигранти унищожиха палатков лагер в Словения

Мигранти са унищожили приемния център в словенския лагер Брежица, подпалвайки палатка по палатка, защото не искали да чакат и бързали да продължат пътя си за Германия. Лагерът е създаден специално за тях, за да може да си починат преди да потеглят по пътя към желания от тях Запад.
За по-малко от час мигрантите успели да подпалят почти всички палатки и само бързата намеса на пожарникарите предотвратила по-сериозни инциденти и щети. В началото охраната не могла да разбере каква е причината за инцидента. Много бързо след това мигрантите били натоварени в пет автобуса и изпратени за Австрия. Това обаче не попречило на останалите да продължат да палят палатките. Лагерът на практика вече е неизползваем.
В момента в различни приемни центрове на територията на Словения има около 5 хиляди мигранти. Брежица се намира на 13 км от границата с Хърватия. В този лагер има място за около 500 души. Кметът на Брежица Иван Молан каза, че в малкото градче на практика вече няма нормален транспорт и поради тази причина днес децата не са ходили на училище. Той призова за по-голяма намеса на централната власт за нормализиране на живота в Брежица. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.