МВР ще осигури валидни документи за самоличност на решилите да гласуват

Звената „Български документи за самоличност“ при Областната дирекция на МВР в Разград ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност да упражнят правото си на глас в деня на изборите, съобщават от пресцентъра на полицията.
На граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено нейното издаването или ще бъде издадено съответното удостоверение. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 4 ноември, по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват. Необходимо е те лично да подадат искане в областните дирекции или районните управления на полицията за дните от 1 до 5 ноември от 8.30 ч. до 17.00 ч. и на 6 ноември от 08.30 ч. до 19.00 ч.
Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. В случай на подадено такова, удостоверение може да се издаде във всяко Районно управление или областна дирекция, независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.
За упражняване правото на глас за президентските избори и за референдума се издава едно общо удостоверение, а за частичните избори за кметове се издава отделно удостоверение, отбелязват специално от ОД на МВР.
В случай на провеждане на втори тур на избори президент и вицепрезидент и на частични избори за кмет ще се издават нови удостоверения от 8 ноември съгласно описания по-горе начин и време.
Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.