МВР проверява дали убийството на Петър Христов е свързано с бизнеса му

МВР проверява дали днешното убийство на Петър Христов е свързано с бизнеса му. Това съобщиха на брифинг шефът на Софийската дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов и директорът на „Национална полиция“ Христо Терзийски.

По думите на Терзийски убитият бизнесмен е имал разностранни бизнес интереси – в строителството, хранително-вкусовата промишленост и други като всички били с добра репутация сред обществеността.

Разследващите подчертаха обаче, че проверка е показала, че Христов не е имал бизнес интереси към високо рискови акцизни стоки. Коментарът им дойде след въпрос дали намират връзка между това убийство и прострелването на данъчен служител в центъра на София в средата на декември миналата година. Повече вижте тук.

Проверяват се и други версии, включително и личния живот на жертвата.

Полицията не изключва като мотив и това, че Христов е съдействал на полицията за разкриване на тежко криминално престъпление, каза Терзийски. Той не навлезе в подробности, но според публикации в медиите Христов е оказал на разследващите помощ за разкриването на групата за отвличания „Наглите“.

Христов не е имала охрана и няма данни да е получавал заплахи, информира още Терзийски. Ползвал е фирмен автомобил с шофьор, който го е придружавал.

Аутопсия ще установи броя на нараняванията, засега полицията не може да се ангажира и с вида на оръжието. Не беше съобщено и откъде е стреляно, но екипи на полицията направиха оглед на съседен строеж. Терзийски не отговори и на въпроса в каква посока е избягал извършителя.

Сигналът за убийството е бил подаден на тел. 112, откъде в СДРВ е „пристигнал“ в 10:07 ч. Жертвата не е била на мястото на инцидента при пристигане на полицията, защото е бил откаран от негови близки в болница. Там смъртта му е констатирана в 10:49 ч., информира директорът на Столичната полицията.

Христов бе застрелян пред офиса на фирмата „Лактима“ ЕАД в София.

От МВР отказаха да отговорят на въпроса дали бизнесменът е прострелян в колата си или на улицата, както и дали е имало очевидец на престъплението.

Петър Христов е в Съвета на директорите на холдинга „Пропъртис Мениджмънт Груп“, който обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, финансови и консултантски компании. Холдингът е собственик на „Лактима“ ЕАД, известна с производството на айрян „Балкан“. Изпълнителен директор на компанията е дъщерята на Христов – Михаела.

Петър Христов е смятан за близък до бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов, съобщава „Капитал“. Цветан Цветанов е депутат именно от листата на ГЕРБ във Велико Търново.

Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.