Майкъл Фелпс ще се състезава срещу бяла акула

Най-успешният олимпиец за всички времена Майкъл Фелпс не спира да си поставя нови предизвикателства. Макар че се отказа от активния спорт след Игрите в Рио, носителят на 23 златни олимпийски медала поддържа форма.

Последното предизвикателство, в което ще се впусне Куршума от Балтимор е състезание срещу голяма бяла акула. В изявление от „Дискавъри Чанъл“ се казва, че „най-успешният спортист в света се изправя срещу най-опасният хищник на океаните“.

Специалисти веднага направиха изчисления, че дори в най-добрите си дни Фелпс развиваше скорост от 6 мили в час във водата, докато бялата акула се движи средно с 25 мили.

„Това са създания, които еволюират в продължение на милиони години и са приспособени идеално за условия във вода. Човешкото тяло не може да се сравнява с акулите“, казват специалисти.

Състезанието на 31-годишния американец с хищника ще бъде част от „Седмицата на акулите“ по „Дискавъри“, която ще започне от 23 юли. От телевизионния гигант издават единствено, че епизодът се казва „Фелпс срещу акула: Великото злато срещу великото бяло“.

Фелпс взе участие на 5 олимпиади и завоюва 28 медала. През 2016 г. той сложи край на кариерата си, за да се отдаде на семейството.
Dnevnik

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.