Мазилка падна от осмия етаж пред входа на магазин „Централ“, леко пострада дете

Почти всичката мазилка на дълга тераса на осмия етаж се откърти и се сгромоляса малко преди 17 часа пред входа на магазин „Централ“ на Ларгото в Разград. На маси под чадъра на дюнера на партера имало хора. Парчетата мазилка разкъсали чадъра, потрошили една от масите и ударили в главата 11-годишно момче. Според очевидци детето не е пострадало сериозно, към болницата го отвела майка му.
Блокът е точно на 50 години и никога досега не му е правен ремонт, категоричен бе дългогодишният директор на Кооперативния пазар в Разград Атанас Атанасов, който живее в сградата с популярното някога кафе „Бразилия“, а сега заведение за бързо хранене „Карина“ в идеалния център на Разград.IMG_5481
Апартаментът, от който се е откъртила мазилката, е пуст, там са живели родителите на директорката на разградския клон на НАП Цанка Тъмнишка, казаха обитатели в блока. Но и от съседните тераси заплашително висят отлепени от стените масивни парчета мазилка, сочеха нагоре хора по площада.
IMG_5488По тази причина коментарите за случилото се бяха различни: от това, че местната власт трябва да има лостове да кара хората да поддържат жилищата си в добро състояние, особено в сгради, където потокът пешеходци край тях е постоянен, до инатлъка на нашенеца да не се включва в предлаганата в момента възможност от държавата подобни многофамилни жилищни сгради да бъдат санирани – при това безплатно.
Всички, обаче, бяха единодушни: чист късмет си е, че стотиците килограми цимент и хоросан не са отнели нечий живот.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.