„Лудогорец“ остава лидер с 13 точки преднина след 0:0 срещу ЦСКА-София

„Лудогорец“ направи 0:0 с ЦСКА-София в дербито на кръга. Така шампионите прекъснаха серия от 14 поредни победи, но остават на 13 точки пред доскорошния си конкурент за титлата. В следващия кръг Орлите приемат „Левски“. След този мач отборът ще получи златните медали и купата за седмата поредна титла.
Срещу ЦСКА-София „Лудогорец“ започна без Марселиньо, Вандерсон и Клаудиу Кешерю, които останаха на пейката. Извън групата поради контузия бе Джоди Лукоки. Първата по-сериозна опасност обаче бе пред вратата на домакините, когато в 6-та минута Кампаняро стреля от 22 метра, но над напречната греда. Последва добра атака през центъра на ЦСКА-София, но Броун изпревари Бланко. „Лудогорец“ отговори подобаващо с опасна атака в 24-та минута, когато Мисиджан изведе Лукас Саша през центъра на терена, халфът шутира от границата на наказателното поле, но слабо и Черниаускас спаси. Най-доброто положение за гол през първата част дойде в 44-та минута. Тогава Шверчок получи пас от Натанаел, завъртя се на 90 градуса и шутира от двайсетина метра по земя, топката се отби в гредата, а след това в ръката на Черниаускас и излезе в корнер.
В началото на втората част Кирил Десподов стреля, но Броун спаси. В 47-та минута пък Моци за малко не допусна груба грешка, когато изпусна Бланко, но се хвърли на шпагат и изби топката. Тя бе поета с ръце от колумбиеца и реферът Никола Попов правилно отсъди фаул на откъсващия се сам срещу вратаря „червен“ нападател. В 71-та минута ЦСКА-София можеше да открие резултата при най-чистото си положение в двубоя. Манолев проби отдясно и намери отлично непокрития Десподов, който стреля от 15-16 метра и нацели десния страничен стълб. След тази ситуация наставникът на гостите Димитър Димитров пусна в игра Марселиньо и Кешерю. С тяхното влизане „Лудогорец“ започна да владее повече топката от своя противник. На два пъти Орлите имаха шанс да направят нещо интересно чрез Върджил Мисиджан, но първо Бодуров го блокира добре, а после холандецът не успя да спре трудно подаване на Марселиньо, чрез което се бе озовал сам срещу вратаря.
/e-Razgrad.bg/
Снимки: Областна администрация
Dnevnik.bg
Снимка: ludogorets.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.