„Лудогорец“ опита да бие „Истанбул Башакшехир“ в едно полувреме – не стана

„Лудогорец“ опита да бие „Истанбул Башакшехир“ в едно полувреме и това не се случи срещу такъв сериозен отбор. Разградчани загубиха с 1:2 от лидера в турското първенство на собствения си терен и сега трябва на всяка цена да стигнат до точката при гостуването на „Хофенхайм“ на 7 декември. Германците са аут от играта след загуба с 1:3 от „Брага“.

През първото полувреме гостите допуснаха два гола за осем минути. Висча откри резултата в 20-та минута, а Фрай удвои в 28-та. „Лудогорец“ така и не успя да намери себе си до почивката, въпреки че в последните минути пренесе играта пред наказателното поле на „Истанбул Башакшехир“.

На почивката треньорът Димитър Димитров пусна в игра Клаудиу Кешерю, което усили нападателната мощ на „Лудогорец“. В 65-та минута натискът на „Лудогорец“ бе материализиран чрез гол чрез Марселиньо, който надскочи Кайсара след центриране на Мисиджан отдясно и с глава простреля Гюнок. Последваха 10 минути на тотално надмощие на българския шампион и няколко пропуска пред противниковата врата.

Гол във вратата на турците така и не падна, а в последните минути Ренан на два пъти се прояви и спаси чисти положения, с което резултатът остана 1:2.

Така „Лудогорец“ ще има трудна задача в Германия. „Хофенхайм“ е аут от борбата за първите две места, но едва ли ще отпише мача. Класиралият се на 1/16 финал „Брага“ гостува в Истанбул, където домакините ще бъдат далеч по-мотивирани за победата.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.