„Лудогорец“ не изпусна ЦСКА в Разград и вече води с шест точки

„Лудогорец“ изигра невероятен мач и обърна ЦСКА-София в мача за титлата. Пред невероятна публика на „Лудогорец Арена“ шамипоните спечелиха с 3:2 и вече водят с шест точки пред основния си съперник. Гостите повеждаха на два пъти чрез Кирил Десподов и Рубен Пинто, но с попадения на Якуб Шверчок (2) и Клаудио Кешерю разградчани стигнаха до заслужени три точки и зарадваха екзалтираните си фенове, които нито за миг не спряха да подкрепят отбора. Успехът на „Лудогорец“ можеше да е по-изразителен, но удари на Мисиджан и Кешерю срещнаха гредата.

Срещата започна равностойно, а първата опасна ситуация бе пред вратата на гостите. След пет пропуска на разградчани в 45-та минута Лукоки извърши фаул срещу Тиаго пред наказателното поле. Зад топката застана Кирил Десподов, който след неспасяем шут откри резултата – 1:0 за ЦСКА-София.
На почивката Димитър Димитров извърши една смяна – на мястото на Джоди Лукоки се появи Якуб Шверчок. Имнно полякът изравни шест минути след появяването си в игра. Сисиньо изведе отлично Кешерю по дясното крило, румънецът центрира великолепно към Шверчок, който технично с левия крак не остави шанс на Черниаускас – 1:1. Орлите бяха близо до пълен обрат в 55-ата минута, когато Кешерю изпълни великолепен фаул, но топката нацели дясната греда. За нарушението срещу Сисиньо пък Жеферсон получи жълт картон. Само минута по-късно Жеферсон блъсна грубо при спряла игра Дяков и логично напусна терена с втори жълт картон. В 61-та минута гостите като по чудо не останаха с двама човека по-малко, след като Каранга извърши груб фаул срещу Натанал, но реферът Станислав Тодоров спести жълт картон на бразилеца, защото той вече имаше такъв малко по-рано. Вместо това Тодоров изгони Димитър Димитров от скамейката. Противно на логиката в 71-та минута ЦСКА-София стигна до втори гол. Джеси проби по дясното крило и намери Рубен Пинто, който с премерен шут от 6-7 метра не остави шанс на Ренан – 1:2 за гостите. Последва лек спад в играта на „Лудогорец“, но след влизането на Кампаняро за сметка на Дяков домакините успяха да натиснат сериозно своя опонент. Именно аржентинецът бе близо до попадение в 80-та минута, но параболичният му шут от границата на наказателното поле бе избит по брилянтен начин от Черниаускас. Нищо не бе в състояние да спаси ЦСКА-София в 85-ата минута, когато Натанаел центрира към Марселиньо, халфът свали за Кешерю и румънецът вкара за 2:2. Голът даде криле на орлите и в 88-та минута те стигнаха до пълен обрат. Един от най-добрите на терена – Върджил Мисиджан, проби отляво и центрира към Шверчок, който изпревари Георгиев и с глава вкара второто си попадение в мача за крайното 3:2, превръщайки се в герой за своя отбор.
/e-Razgrad.bg/
Снимка: ludogorets.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.