„Лудогорец“ направи 0:0 с „Левски“

„Лудогорец“ не успя да победи „Левски“ в отложен мач от I кръг на Първа лига. Срещата се игра пред 17 000 зрители на стадион „VIVACOM арена Георги Аспарухов“ и предложи здрава битка и положения пред двете врати. Двата тима пропуснаха по няколко чисти положения и завършиха мача с по 10 човека.

Шампионите започнаха по-добре мача, като в 7-та минута по чудо не поведоха в резултата. Анисе стреля с глава от няколко метра, но Митрев изби. При добавката Вандерсон шутира с левия крак в аут. Три минути по-късно Мапуку също направи пропуск. Таранът се откъсна от защитата на гостите, като тръгна от центъра срещу Ренан. Нападателят преодоля Моци, а след това и Ренан, но вместо да стреля, се забави и Пластун му изби топката. В 24-та минута Мисиджан стреля отдалеч, но Митрев без проблем спаси. В 26-ата минута след центриране от корнер капитанът на „сините“ увисна, Пластун стреля в посока на вратата, но топката рикошира в ръката на Анисе. Секунди по-късно индивидуална акция на Мапуку завърши със силен удар, който Ренан изби в корнер. Нападателят пое топката на гърди след центриране на Обертан, премина на скорост двама бранители и стреля мощно от малък ъгъл, но вратарят бе покрил своята врата. Последва още един жълт картон за Натанел. В 36-та минута вратарят на „Левски“ Божидар Митрев получи директен червен картон. Вандерсон се откъсна сам срещу него, вратарят се хвърли в краката му извън наказателното поле и изби топката с ръка. Реферът изгони национала, давайки фаул на границата на наказателното поле за шампионите, след който не последва нищо.

Втората част започна с тотален натиск на „Лудогорец“. Играта бе изцяло през наказателното поле на Любенов. Румънецът Кешерю се появи на терена на мястото на Жоао Пауло, а натискът на гостите продължи, но без да има чисти положения пред Любенов. Марселиньо пропусна, останал сам срещу вратата, като не успя да се ориентира при центриране отляво. Домакините бавеха в моментите, когато бяха фаулирани, за да поемат въздух, а в 70-та минута бяха на сантиметри от гола. Вутов изведе Обертан, който стреля силно с диагонален удар, но топката мина покрай дясната греда на Ренан. Бразилският страж Ренан извади шампионите в 82-та минута, след като направи невероятно спасяване. Горанов центрира отляво, а Вутов се извиси над всички и стреля с глава, но стражът бе страхотен и изби в корнер. Оставащите минути и двата отбора се опитаха да стигнат до победата, но до чисти положения не се стигна.

/e-Razgrad/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.