„Лудогорец“ направи първата сигурна крачка към Лига Европа

„Лудогорец“ направи първата сигурна крачка към групите на Лига Европа след чистата домакинска победа с 2:0 над литовския „Судува“ в първи мач от плейофите. Това бе дебютът на Димитър Димитров на треньорския пост.

Козмин Моци отново бе еврогероят в зелено, като вкара изключително важния първи гол, а Върджил Мисиджан направи победата комфортна преди реванша.
Още в 8-та минута „Лудогорец“ можеше да открие резултата. Тъкмо Анисе беше на път да взриви трибуните, но изстрелът му с левия крак бе отразен от хърватския страж на противника Иван Кардум. До края на полувремето домакините имаха още половин дузина възможности да поведат, но късметът все беше някъде встрани.
В 57-та минута Сисиньо върна към Лукас Саша, който центрира, топката се отклони от Вандерсон и после бе засечена от Мисиджан, което разтресе вратата с удар в напречната греда.
И тогава дойде редът на Моци и новият му еврогол! В 61-та минута един от най-полезните в състава на Херо – Сисиньо, центрира прекрасно и връхлитащият Козмин разпечата хърватина Кардум точно пред сектора със своето име.
В 75-та минута Натанаел се вряза отляво и сви в центъра на пеналта към Кешерю. Шутът на румънеца бе отбит като по чудо, но след това топката падна на левия крак на Мисиджан и Вура бе безпощаден – 2:0. В самия край резервата Жоао Пауло можеше да направи резултата класически, но нацели сглобката на вратата на „Судува“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.