„Лудогорец“ минимализира шансовете си за излизане от групите на Лига Европа

„Лудогорец“ изпусна АЕК – Ларнака в мач от група „А“ на Лига Европа и след три изиграни кръга има една точка.Орлите изостават на цели пет от втория „Байер“ (Леверкузен), който днес загуби с 2:3 от Цюрих. Мачът бе дебют за новия треньор Антони Здравков.

Шампионите изиграха много силни първи 20 минути, в които освен гола реализираха още един, но той бе отменен поради тънка засада. Освен това Моци нацели греда, а на два пъти Кешерю не успя да се разпише. В 25-та минута „Лудогорец“ допусна колективна грешка в отбрана, завършила с лошо отиграване на Ренан, за да се стигне до дузпа за АЕК, реализирана от Ларена.

Срещата започна много добре за разградчани. В 3-та минута Вандерсон успя да вкара топката в мрежата на домакините, но попадението бе отменено поради засада. Секунди по-късно сантиметри не достигнаха на Лукоки да изпревари Рамирез и да реализира. Домакините продължиха да пресират дълбоко българския шампион, което им изигра лоша шега в 7-та минута. Тогава „Лудогорец“ изнесе великолепно топката отляво. Натанаел комбинира с Вандерсон, след което пусна брилянтно към набралия скорост Лукоки и нападателят вкара в долния ляв ъгъл – 1:0 за „Лудогорец“. Веднага след изпълнението на центъра АЕК можеше да изравни, когато Тричковски излезе очи в очи с Ренан, но стражът на разградчани демонстрира отличен рефлекс и изби в корнер. В 12-та минута само късметът спаси кипърците от второ попадение. Моци засече с глава центриране на Вандерсон от ъглов удар, но нацели лявата греда. В 15-та минута „Лудогорец“ пропила още две много добри възможности за втори гол. Първо, след грешка на домакинската отбрана, Кешерю овладя в наказателното поле и стреля в аут. В тази ситуация румънецът прояви егоизъм, тъй като трябваше да подаде на оставения непокрит Вандерсон и ако го бе сторил, това почти сигурно щеше да означава второ попадение. Секунди по-късно Кешерю взе топката от крака на Марселиньо, който можеше да отправи фронтален шут от 7-8 метра.

Така се стигна до 25-та минута, когато Вандерсон и Сисиньо изпуснаха противников футболист отляво след 60-метров пас. Последва центриране, което Моци не изби по най-добрия начин. Ренан се да хване топката, но се стовари нескопосано върху гърба на Тричковски. Реферът отсъди дузпа, която Ларена реализира – 1:1.

Срещата приключи при самоубийственото 1:1, тъй като само победителят щеше да запази добри шансове за излизане от групата. След три изиграни мача лидер в нея е Цюрих с пълен актив от 9 точки, а втори е „Байер“ (Леверкузен) с три по-малко от швейцарците. До края отборите ще изиграят по още три двубоя в групата.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.