„Лудогорец“ започна новата реконструкция на „Лудогорец арена“ – сектор „В“ ще има 3500 покрити места

С тържествен водосвет днес, минути преди домакинския мач на „Лудогорец“ срещу „Пирин“, бе даден старт на новия етап от реконструкцията на стадион „Лудогорец арена“.
Напълно обновеният любим на феновете на Орлите сектор „В“ ще бъде близнак на трибуна „Моци“, но ще е много по -голям: с 3500 места и козирка над тях, покрит паркинг, ще има тоалетни и кетъринг – всички екстри и за най-малките привърженици на отбора.
На тържеството днес бяха президентът на ПФК „Лудогорец“ Александър Александров, председателят на борда на директорите Теменуга Газдова, изпълнителният директор Ангел Петричев, цялото ръководство на община Разград: кметът д-р Валентин Василев и двамата му заместници, председателят на ОбС Надя Радославова и представители на строителната фирма, ангажирана с реконструкцията на трибуната.„Работихме здраво миналата година, но стигнахме до концесията на стадиона. Повече от сигурен съм, че след пълната му реконструкция Разград ще има най-модерното, най-функционалното и най-красивото футболно съоръжение у нас“, каза по време на церемонията д-р Валентин Василев.
Изпълнителният директор Ангел Петричев представи подробности около започналото строителство. Очакванията са през юни сектор „В“ да бъде напълно готов. Той е само част от дългосрочния проект на „Лудогорец“. След приключване на пълната реконструкция, стадионът ще има капацитет от 12 500 места, огромната част от тях покрити с козирка.
Тогава Орлите ще могат да приемат на лицензирания „Лудогорец арена“ и мачове от груповата фаза на Шампионска лига. „Ще бъдем у дома си, тук се чувстваме най-добре“, каза още Петричев.
В първите десет години на концесията, в стадиона трябва да бъдат вложени 18.5 млиона лева, но Петричев допуска, че с течение на времето сумата може и да надхвърли 20 милиона.
Днес се роди още една новина: поне 200 от старите седалки на сектор „В“ „Лудогорец“ ще дари на хората в Хитрино – за техния стадион.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.