“Лудогорец“ докосна седмата си шампионска титла с рекордното 7:0 срещу „Берое“

„Лудогорец“ направи рекордна победа срещу „Берое“ със 7:0 и вече е на осем точки от ЦСКА-София, който направи 2:2 с „Левски“. В мача блесна Клаудио Кешерю.

Румънският нападател отбеляза 3 гола и вече има 23 в първенството на Първа лига. Останалите попадения бяха дело на Вандерсон, Върджил Мисиджан, Джоди Лукоки и Густаво Кампаняро. Това бе 12-та поредна победа на шампионите в Първа лига и отличен подарък за Кирил Домусчиев, който в сряда празнува своя 49-и рожден ден.

„Лудогорец“ излезе напред още във втората минута. Вандерсон влезе мощно в наказателното поле и с прецизен удар по земя в далечния ъгъл не остави никакъв шанс за реакция на Перниш за 1:0. В 16-та минута „Лудогорец“ удвои. След бърза атака Марселиньо бе фаулиран в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Клаудио Кешерю и бе точен – 2:0. В 30-та минута „Лудогорец“ до голяма степен реши мача. Лукас Саша сложи кълбото на главата на Кешерю, който отблизо бе точен за 3:0.

В 61-та минута Орлите стигнаха до четвърто попадение. Лукаш Саша проби отдясно и намери Кешерю, който шутира. Топката се отби в защитник и се върна при нападателя. Румънецът пробва късмета си за втори път, но пак не успя да запише хеттрик, тъй като Перниш се хвърли и изби. Вратарят обаче се оказа безпомощен при добавката на Мисиджан. Малко след това „Лудогорец“ осъществи поредната си мощна атака. Вандерсон бе изведен на скорост отляво, който без да се бави подаде успоредно на голлинията. Връхлитащият на скорост Лукоки опъна мрежата отблизо за 5:0. Шампионът не спря дотук. В 76-та минута Кешерю успя да запише хеттрик, след коварен удар с левия крак, който завари неподготвен стража Георги Аргилашки. Четири минути преди края на редовното време Густаво Кампаняро се възползва от хубав пас на Вандерсон и с прецизен изстрел оформи крайното 7:0.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.