„Лудогорец“ взе полския национал Якуб Шверчок

„Лудогорец“ привлече нападателя на полския национален отбор . 25-годишният футболист идва от „Заглембе“ (Любин), за който вкара 17 гола в 25 мача и се нареди втори в класацията за голмайсторите в полското първенство.

„Успех, Якуб! Вкарвай много голове и за Лудогорец“, написа собственикът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев във „Фейсбук“.

Той пътува за Анталия, където ще се присъедини към лагера на отбора. Очакванията са Шверчок да бъде представен днес преди приятелската среща с „Шахтьор“ (Донецк) в 16 ч.

От „Лудогорец“ обявиха, че спортният директор Методи Томанов и екипът му са наблюдавали нападателя няколко месеца.

Якуб Шверчок е роден на 28 декември 1992 г. Висок е 1.82 м. В кариерата си се е състезавал в няколко полски отбори, сред които „Полония“ (Битом), „Пиаст“ (Гривице), „Завиша“ (Бидгошч), „Гурник“ (Лечна) и ГКС (Тихи). Нападателят е носил фланелката и на немския „Кайзерслаутерн“. Национален състезател е и в младежките гарнитури на Полша – U 20 и U21.

Полският „Заглембе“ ще получи 750 хиляди евро от „Лудогорец% за правата на нападателя Якуб. Спортният директор Дариуш Мотала обясни, че клубът от Любин ще вземе около 12 пъти повече от платените през лятото 65 хиляди евро на втородивизионния Тихи за привличането на нападателя. Това е клаузата за откупуването на Шверчок в договора му със „Заглембе“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.