Ловци дариха 3000 лева на разградската болница за лечение на деца с астма

Дарение от 3000 лева за детското отделение на разградската болница направи днес Ловно-рибарско сдружение „Сокол”. Средствата ще се използват за закупуването на спирометър за деца с бронхиална астма, обструктивни синдроми и тежки пневмонии.
Дарението бе връчено от председателя на УС на сдружението Пенчо Пенчев на изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Марин Керчев.
Пенчев обясни, че 2000 лева са били събрани от традиционнната томбола, която провеждат ловците помежду си, 600 лева са дарени лично от кмета на общината д-р Валентин Василев и останалите 400 са от двама млади ловци от Ясеновец – Мехмед Татар и Шанер Ремзи. Дарителският жест е насочен към децата на Разград и региона, а освен това е и помощ към колега, тъй като д-р Керчев е ловец, допълни Пенчев.
Д-р Керчев благодари с думите: „За пореден път се убеждавам, че хората, които обичат природата, са хора с широка душа и голямо сърце.” Той подчерта, че детското здраве е приоритет №1 за лечебното заведение и обясни, че с този апарат ще могат да се оценяват показателите на белия дроб при децата.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.