Лекари на бунт против кадрови смени в разградската болницата

40 лекари и медицински сестри от Разград обявиха, че напускат работа, ако на насроченото за днес общо събрание на акционерите бъде сменен изпълнителният директор на здравното заведение доктор Марин Керчев.
Медиците считат, че подобна кадрова смяна би била продиктувана единствено от политически мотиви. Според недоволните шефът на болницата доктор Керчев е отличен мениджър, който за малко повече от две години е успял да спре разрухата в местната болница, да осигури модерна апаратура и да привлече висококвалифицирани лекари от Русе, Търговище и други градове да работят в клиниката.
Докторите предупреждават, че няма да облекат белите престилки до приключване на общото събрание на акционерите, за да е ясно, че не приемат кадрови смени в ръководството.„Спешното отделение ще приема пациенти, но те ще бъдат извозвани с линейки до съседни градове, за да не остане болен без лекарска помощ. Отделенията обаче в следващите часове няма да работят”, обяви от името на протестиращите шефът на хирургичното отделение доктор Драгомир Николов.
Насроченото за днес събрание на акционерите предвижда смяна в Съвета на директорите. Със сигурност се знае, че ще бъде гласувана промяна, която ще освободи от членство в борда преставителя на здравното министерство проф. Златица Петрова. Държавата е основен акционер в болницата в Разград и притежава 84% от капитала й. Останалите 16% са разпределени между седемте общини в областта. Дали и какви промени ще има в управителното тяло на медицинското заведение зависи изцяло от изпълнителната власт в лицето на здравното министерство.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.